2013. november 16., szombat

Rigó Jancsi kicsit másképp!

Nagyon egyszerű , és azért másképp, mert nem csokimázzal vontam be a tetejét.
De így is nagyon finom lett.


6 tojásból kakaós piskótát sütünk.

6 tojás fehérjét habbá verünk, hozzáadunk 6 evőkanál cukrot, majd tovább verjük, elkeverünk benne 6 tojás sárgáját, 5 evőkanál lisztet és 1 evőkanál kakaót.
Előmelegített 180 fokos sütőbe készre sütjük.

Krém:
500 ml Hulala
1 tábla keserű csokoládé
5-6 evőkanál cukrozatlan kakaó/ kakaópor minőségétől függ milyen sötét krémet kapunk.

Hulalát kemény habbá verjük belecsorgatjuk az olvasztott csokoládét, és óvatosan elkeverjük benne a kakaóport.

Piskótát ketté vágjuk közé kenjük a krémet, majd a tetejét is a krémmel kenjük meg. Tálaláskor kakaóporral megkenjük.

jó étvágyat!











1 megjegyzés:

  1. Hu de nagyon finom lehet! Nagyon guszta! Még ezt a sütit sem sütöttem eddig!

    VálaszTörlés