2015. július 4., szombat

Almás-diós süti

50 dkg liszt,
15-20 dkg cukor,
1 cs vaníliás cukor
kés hegynyi szódabikarbóna
1 tojás
2 evőkanál zsír
2 dl tejföl
tej
A fent leírtakat összedolgozzuk . Ha nem áll össze a tészta pici tejet öntünk hozzá.

1 kg almát meghámoztam, majd vékony szeletekre vágtam, beletettem szűrőbe, megcukroztam, fahéjjal megszórtam és kicsit állni hagytam , hogy a levét kiengedje.

Tészta felét kinyújtjuk, tepsibe tesszük, megszórjuk darált dióval ráöntjük az almát , 1 db citrom héját ráreszeljük, megszórjuk vaníliás cukorral és jól meghintjük ismét darált dióval. Tészta másik felét kinyújtjuk és a tetejére tesszük. Megszurkáljuk. Előmelegített sütőben készre , pirosra sütjük.

Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése